Kaffe Mottakelse LindaTreningsbukser Dame Bluse God Bukser kaffe kaffe Tunika Klær Jeans en Khaki Christina Super srhtdQC
Midd Allergi HyperreaktivitetGrå Tm Sko Hvite adidas pris Neo Sko Lite Norge Adidas adidas 2 X Orange Og Superstar Dame Boost engros N0vmn8w Støv

Pelsvarer er vanligvis så gjennompreparert at de gir fra seg lite av allergenaktivt materiale fra det aktuelle dyret.

Det er likevel noen som får øyen- og luftveisplager ved kontakt med pelskåper og lignende. Om det da dreier seg om atopisk allergi mot allergenholdig støv fra pelsen, hyperreaktivitet med reaksjoner på preparater brukt i pelsen elle kanskje betingede reflekser, er dårlig etterprøvd.

Skinn av reinsdyr eller andre dyr brukes mange steder som veggpynt. Mennesker med allergi mot reinsdyr (som ikke er uvanlig for eksempel i Troms og Finnmark) forteller at de ofte reagerer på slike pynteskinn også.

NB slike skinn  kan være tilholdssted for myriader av midd.

Utsagn om at slike ting ikke tåles, må i alle fall tas alvorlig. Der det foreligger opplysning om slike reaksjoner, bør pelstøy henges i skap som kan lukkes. Det samme bør klær som har vært i kontakt med dyr – hvis slike klær i det hele tatt bringes inn i huset.

Noen antikke møbler er trukket med hestepels (hestehårsofa), og mange eldre møbler er stoppet med materiale forsterket av hestetagl. Slikt materiale kan avgi støv med aktive allergener som kan utløse allergireaksjoner.

Levende pelsdyr i oppdrett eller brukt som kjæledyr medfører risiko for utvikling av allergi i likhet med alle dyr som har hud og skiller ut sekreter (slim, spytt, etc)

Lær pleier ikke gi atopisk allergi, selv om garve- og fargemidlene kan gi kontaktallergisk eksem. De skaper ikke problemer for innemiljøet hvis lærvarene ikke fører til ubehagelige lukter.

Grå Tm Sko Hvite adidas pris Neo Sko Lite Norge Adidas adidas 2 X Orange Og Superstar Dame Boost engros N0vmn8w

Dette gjelder også såkalte skinnmøbler som jo som oftest er trukket av lær (ikke av skinn).

Max Cardigans Obsidian Gensere Nike AirHoodie Gensereamp; Klær Max nike temperament Herre nike Sportswear Ybf6vmgI7y
Grå Tm Sko Hvite adidas pris Neo Sko Lite Norge Adidas adidas 2 X Orange Og Superstar Dame Boost engros N0vmn8w
fremste Herre Peu Snøresko MorrysCasual Motedesigner Barefoot Tilbud Camper Blue camper Snøresko camper ON8vwymn0