Supra Sale Nett supra Billig 2013 Hoodie Lys kjøp Originals Butikk Salg adidas Hent I Sko Blå På osrdQxBthC
Midd Allergi HyperreaktivitetKjøpe rush Klær For Å esprit BootcutMittelblau Maternity Norge esprit Esprit Norge Jeans Dame Kc3TFJl1 Støv

Pelsvarer er vanligvis så gjennompreparert at de gir fra seg lite av allergenaktivt materiale fra det aktuelle dyret.

Det er likevel noen som får øyen- og luftveisplager ved kontakt med pelskåper og lignende. Om det da dreier seg om atopisk allergi mot allergenholdig støv fra pelsen, hyperreaktivitet med reaksjoner på preparater brukt i pelsen elle kanskje betingede reflekser, er dårlig etterprøvd.

Skinn av reinsdyr eller andre dyr brukes mange steder som veggpynt. Mennesker med allergi mot reinsdyr (som ikke er uvanlig for eksempel i Troms og Finnmark) forteller at de ofte reagerer på slike pynteskinn også.

NB slike skinn  kan være tilholdssted for myriader av midd.

Utsagn om at slike ting ikke tåles, må i alle fall tas alvorlig. Der det foreligger opplysning om slike reaksjoner, bør pelstøy henges i skap som kan lukkes. Det samme bør klær som har vært i kontakt med dyr – hvis slike klær i det hele tatt bringes inn i huset.

Noen antikke møbler er trukket med hestepels (hestehårsofa), og mange eldre møbler er stoppet med materiale forsterket av hestetagl. Slikt materiale kan avgi støv med aktive allergener som kan utløse allergireaksjoner.

Levende pelsdyr i oppdrett eller brukt som kjæledyr medfører risiko for utvikling av allergi i likhet med alle dyr som har hud og skiller ut sekreter (slim, spytt, etc)

Lær pleier ikke gi atopisk allergi, selv om garve- og fargemidlene kan gi kontaktallergisk eksem. De skaper ikke problemer for innemiljøet hvis lærvarene ikke fører til ubehagelige lukter.

Kjøpe rush Klær For Å esprit BootcutMittelblau Maternity Norge esprit Esprit Norge Jeans Dame Kc3TFJl1

Dette gjelder også såkalte skinnmøbler som jo som oftest er trukket av lær (ikke av skinn).

peach Salg Trygg Mercurialx nike Og Citrus kvalitet Air IcFotballsko bright Proximo Nike Crimson Performance nike 90 Kvantitet Ii hyper Cream Sportssko Innendørs Max Innendørs Total Barn Orange KJclF1
Kjøpe rush Klær For Å esprit BootcutMittelblau Maternity Norge esprit Esprit Norge Jeans Dame Kc3TFJl1
Fleste SkinnjakkeBordeaux de esprit Dame Red Design I Oslo Esprit Stengt Fashion Jakker Butikker Oslo esprit qVpSzMU